DorpsCoöperatie Rekken

Ontmoet ’team DCR’

Ons team van de DorpsCoöperatie Rekken (DCR) bestaat momenteel uit een vijfkoppig bestuur en een dorpsverbinder. Binnen ons bestuur is Lotte actief als voorzitter, Esther als penningmeester en we hebben drie algemeen bestuursleden: Herman, Irene & Johan. Onze dorpsverbinder Christel is ook al jaren aan ons verbonden.

Lees je mee? Dan stellen wij ons aan je voor! 

Lotte Roos,
voorzitter

“Mijn naam is Lotte Roos, sinds 1993 woonachtig in Rekken. Ik ben getrouwd met Harm Koerselman en trotse moeder van onze dochters Floor en Evi. Vanuit mijn functie binnen de Belangenvereniging Rekken mocht ik de totstandkoming van het project Aantrekkelijk Rekken in 2023 meemaken en daarna heb ik het niet meer los kunnen laten. Het geeft me elke keer weer veel energie om met inwoners en andere betrokkenen in te zetten voor Rekken. Mensen en partijen verbinden en daarmee win-win situaties realiseren is iets dat mij enorm aanspreekt. In de DorpsCoöperatie Rekken komt dit allemaal samen. Als voorzitter van deze enthousiaste club ben ik ervan overtuigd dat wij met jou samen hele mooie dingen gaan bereiken voor Rekken.”

Esther Stomps, penningmeester 

“Mijn naam is Esther Stomps. Ik ben opgegroeid in Rekken, maar sinds 2012 woonachtig in Haaksbergen. Ondanks dat ik al geruime tijd in Haaksbergen woon, voel ik me nog steeds volop betrokken bij Rekken en ben ik hier ook nog regelmatig te vinden. Niet alleen omdat mijn familie er woont, maar ook omdat ik nog steeds actief ben in bestuursfuncties en andere rollen. Zo was ik vanaf 2011 tot 2023 bestuurslid bij Vereniging Rekkens Volksfeest. En ben ik sinds 2023 lid van de tapcommissie (van Vereniging Rekkens Volksfeest). Sinds de oprichting van DorpsCoöperatie Rekken ben ik hier de penningmeester. Er ligt een mooie uitdaging voor de DorpsCoöperatie, om samen te komen tot een (nog) mooier Rekken! Ik hoop hier mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Herman Aarnink,
algemeen bestuurslid

“Herman Aarnink, geboren en getogen in Rekken. Met Ceciel wonen wij in het mooie Rekken aan de Duitse grens. Onze drie kinderen geboren en getogen in Rekken zijn uitgevlogen. Afgelopen 15 jaar vanuit mijn werk en in de Belangenvereniging veel bestuurlijk werk verricht. Nut en noodzaak zijn voor mij duidelijk, het is een vrijwillige maatschappelijk taak voor het dorp die op je pad komt. Willen wij in deze dynamiek Rekken leefbaar en toekomstbestendig maken dan moeten we ons inzetten voor DCR die ons verbindt en kansen biedt voor jong en oud. We hebben een enthousiast bestuur waar het leuk en waardevol is daar van deelgenoot te zijn.” 

Irene Hagens,
algemeen bestuurslid

“Irene Hagens, vrijwel mijn hele leven woon ik al aan de Lindevoort in Rekken. Ik woon daar nu samen met Maikel Stokkers en sinds oktober 2022 zijn wij een gezin, samen met onze zoon Luuk!

In het verleden heb ik deel uitgemaakt van het bestuur van de Belangenvereniging Rekken. Vanaf de zijlijn heb ik daardoor gezien dat er destijds al veel werk is verzet in Project Aantrekkelijk Rekken. Ik vind het leuk en zinvol om nu, samen met de andere bestuursleden, de DorpsCoöperatie Rekken in te richten. En lever graag een bijdrage aan de thema’s die leven in Rekken en die we met elkaar belangrijk vinden om ons dorp aantrekkelijk te houden. Het is een uitdaging, maar wel een mooie!

Het is en blijft bewonderenswaardig hoeveel Rekkenaren al betrokken en actief zijn in projecten en het vrijwilligersleven. Dat is iets wat mij keer op keer motiveert en stimuleert in mijn rol als bestuurslid binnen de DCR.”

 

Johan Voortman,
algemeen bestuurslid

“Mijn naam is Johan Voortman. We wonen sinds 2016 in Rekken. Ik ben getrouwd met Angelika Voortman en trotse vader van onze twee dochters Nienke en Iris. Afgelopen jaren heb ik diverse bestuursfuncties uitgevoerd buiten Rekken en dan hoofdzakelijk in de sportwereld. Vanaf een afstand heb ik de afgelopen jaren gezien en gehoord dat er al veel werk is verzet door diverse vrijwilligers voor een leefbaar en aantrekkelijk Rekken. Ik vind het leuk om nu, vanaf begin 2024, samen met de andere bestuursleden van de DorpsCoöperatie Rekken de onderdelen communicatie, leefbaarheid, wonen en samenwerkende verenigingen met elkaar te verbinden en daarin een bijdrage te kunnen leveren. Een mooie nieuwe uitdaging.”

Onze dorpsverbinder

“Ik ben Christel te Velthuis en samen met mijn vriend Thijs en onze dochter Suze woonachtig in Eibergen. Ik heb tot mijn 24e in het buitengebied van Rekken gewoond, aansluitend drie jaar in Haaksbergen en sinds juli 2020 woon ik in Eibergen.

Ik werk deels zelfstandig als vertaler Duits – Nederlands en tekstschrijver, voor zowel ondernemers als particulieren. Daarnaast werk ik sinds maart 2022 parttime bij Kramp in Varsseveld. Hier werk ik als projectcoördinator voor de vertaalafdeling.

Naast mijn werk sport ik graag. Ik volleybal bij Revoc en in de zomer ben ik te vinden bij het Natuurbad Rekken om te zwemmen of beachvolleyballen. Daarnaast ben ik als lid van de wagenbouwgroep de Huurnerhoek ook regelmatig in Rekken te vinden tijdens het ‘bouwseizoen’ en uiteraard voor bezoek aan familie en vrienden.”

Christel over haar rol als dorpsverbinder

​”Rekken willen we leefbaar houden en vele vrijwilligers leveren hier op allerlei manieren dagelijks een bijdrage aan. Vanuit deze vrijwilligers ontstaan steeds weer nieuwe initiatieven voor vernieuwing en verbetering in Rekken. De taak van mij als Dorpsverbinder is om deze initiatieven van het dorp te signaleren, initiëren en stimuleren. Wat ik als Dorpsverbinder hieraan kan bijdragen is het leggen van verbinding tussen deze initiatieven zodat inzet efficiënt benut wordt maar ook vraag en aanbod goed op elkaar wordt afgestemd. Daarnaast kan ik ondersteunen bij het opstarten van initiatieven en het eerste zetje geven. Om dit te kunnen zal ik contact onderhouden met en de verbindende schakel zijn tussen bewoners, verenigingen en organisaties in het dorp.

Zo heb ik me ingezet voor:

  • Kinderklub (Houtdorp)
  • Helpen bij het organiseren van rondleidingen bij de tbs-kliniek
  • Samenstellen van nieuwsbrieven
  • Social media
  • Werkgroep Sfeervol Rekken
  • Zomer in Gelderland”

Waarmee kan Christel jou helpen?

Er zijn ongetwijfeld genoeg andere uitdagingen en ideeën. Daar wil Christel ook graag haar steentje aan bijdragen. Dus heb je een vraag, idee of wil je meer informatie over de DCR en de ontwikkelingen in Rekken? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens. 

Mocht ze onverhoopt niet direct kunnen opnemen, spreek dan een bericht in met een naam en telefoonnummer. Dan belt ze je zo snel mogelijk terug.

Graag tot ziens in Rekken!