DorpsCoöperatie Rekken

Zomer in Gelderland – terugblik naar editie Rekken 2023

gepubliceerd: 18-07-2024
categorieën: Nieuws

Wat kijken we hier met een trots gevoel op terug: Zomer in Gelderland (2023). Lees mee en proef mee hoe het was, op de dag waarop samenwerken centraal stond.
Donderdag 10 augustus 2023 was het zover. De live-uitzending van het tv-programma ‘Zomer in Gelderland’, in ons eigen Rekken. Met een werkgroep zijn we vanaf juni volop bezig geweest met de voorbereidingen voor dit evenement. Verenigingen en stichtingen zijn benaderd om deel te nemen aan de parade en zij gingen voortvarend aan de slag.

Enkele resultaten:

  • Diverse items werden gemaakt om te tonen tijdens de parade; het volksfeest maakte een wagen met het logo van het volksfeest en Omroep Gelderland, natuurlijk beplakt met dahlia’s.
  • Kerk op ’t Kip maakte een hemelbed met poppen erin.
  • Muziekvereniging Crescendo liet een muziekstuk horen tijdens de parade.
  • Diverse andere verenigingen waren volop bezig met de voorbereidingen voor de parade.
  • In totaal hebben 18 Rekkense verenigingen/clubs zich die avond gepresenteerd in de parade, het werd een mooie presentatie van ons dorp!

Ook heeft de werkgroep een team van 10 deelnemers samengesteld die ons dorp die dag zouden vertegenwoordigen. Ook het team ging zich voorbereiden op de dag, ze hebben diverse mensen gevraagd om te komen helpen, materialen geregeld enzovoorts.

Op moment suprême (donderdag 10 augustus om half 10) hoorden we wat de decoropdracht was: alvast een voorproefje geven van het Rekkens bloemencorso; dus een corsowagen maken met wellicht de presentatoren van Zomer in Gelderland erop.

Wat we als wagengroepen normaal in maanden doen, moesten we nu in 1 dag doen..
De diverse WhatsApp-groepen werden direct geïnformeerd over de opdracht en of iedereen massaal naar de bouwlocatie wilde komen om te komen helpen. Hoe gaaf was het dat er zoveel mensen gehoor aan gaven. Er waren veel mensen op de bouwlocaties, maar naast de corsowagen, moesten we ook nog ‘kale koppen’ (knipoog naar Willie Oosterhuis) en vlaggetjes maken. Een creatief team stortte zich bij Winkelhorst op de papier maché hoedjes. Voor de vlaggetjes werd de jeugd ingeschakeld. Massaal kwamen de schoolkinderen met hun papa, mama, opa en oma richting Den Hof om daar samen vlaggetjes te knippen, kleuren en plakken. Het was die dag écht samenwerken met jong en oud en het resultaat was geweldig op de tribune!

Door de inzet van alle vrijwilligers is het gelukt om de decoropdracht op tijd af te ronden.
Toen was daar het moment van de live uitzending…De parade startte, er kwam een quiz en er was nog een toneelstukje bij het decor. Hierbij mochten de voorzitters van de DCR (Lotte Roos) en van Vereniging Rekkens Volksfeest (Ludy Koldeweij), doen alsof zij de presentatoren waren van een tv-programma. Tot slot was er een stormbaan waarbij Bram en Lisan namens team Rekken alles hebben gegeven én wonnen.

Uiteindelijk hebben we aan het einde van de dag het mooie bedrag van € 1.220 opgehaald. 
Een week later hadden we onze uitwedstrijd voor de stormbaan in Braamt, ook die is gewonnen door Rekken en totaal hebben we daarmee € 1.320 opgehaald voor het andere samenwerkingsinitiatief Sfeervol Rekken. De Rekkense ondernemers hebben dit bedrag ook nog verdubbeld!

Al met een al een gezellige en geslaagde dag, met een supermooi resultaat. De winter van 2023 hebben we hier met zijn allen van kunnen (na)genieten, wanneer we de dorpskern van Rekken binnenreden. Super bedankt aan iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt!

Uitzending terugkijken? Dat kan hieronder of via deze link op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=UN8crVGPWvs