DorpsCoöperatie Rekken

Nu er een voorlopig ontwerp ligt voor de Kerk op ’t Kip, kan de stichting zich gaan inzetten voor het definitieve ontwerp. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen voor vier kamers voor een bed & breakfast en een ruimte om te ontmoeten.

Duurzaam en kostenefficiënt

Daarbij willen we ook de authenticiteit van de kerk terug laten komen, waarbij zichtlijnen terug moeten komen en we diverse onderdelen willen hergebruiken. Het ontwerp stelt ons voor uitdagingen. Hoe kunnen we het pand zo duurzaam mogelijk inrichten tegen een redelijke investering? Zo willen we het pand graag duurzaam verwarmen en kijken we naar het plaatsen van zonnepanelen.

Ook andere eisen, zoals brandveiligheid, toegang voor mindervaliden en de constructie komen aan bod. Dat doen we samen met de gemeente, adviseurs en onze architect. De bedo¬eling is om volgend jaar daadwerkelijk te beginnen met de verbouw en aanpassing. Bent u nieuwsgierig naar de voortgang? Kom dan gerust kijken. Of beter nog: help ons straks met de verdere ontwikkeling van de Kerk op ’t Kip.

Meer weten over ontmoeten? Hier lees je het laatste nieuws.